Достъпът на автомобили до Морската градина ще бъде забранен с промяна

...
Достъпът на автомобили до Морската градина ще бъде забранен с промяна
Коментари Харесай

Спират колите в Морската с промяна в Генералния план за организацията на движение

 Достъпът на коли до Морската градина ще бъде забранен с смяна в Генералния проект за организацията на придвижване в Община Варна. Там ще бъде маркирано, че на входовете на парка ще бъдат сложени знаци " В2 ", които не разрешават влизането на МПС-та, според Закона за придвижване по пътищата. Това съобщи за " Дарик "  Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна по правните въпроси.

Със съдействието на всички способени органи, измежду които Комисията по сигурност на придвижването към Община Варна и Експертния съвет по устройство на територията, се търси най-правилния и най-законосъобразен метод актът да устои на вероятно обжалване, изясни Маринова.

Нормативната уредба, която работи сега, не разрешава придвижване и паркиране по алеи и в паркове, което е регламентирано със  Закона за придвижване по пътищата. Престоят и придвижването по алеи и в паркове се не разрешава и от Наредбата за публичния ред на Община Варна, напомни зам.-кметът по правните въпроси.

В решенията на Варненския административен съд и Върховния административен съд съдиите са безапелационни, че това е използваният ред, по който следва да се съблюдава и надлежно реализира контролът.

В едно от решенията на  Административен съд – Варна е указано, че във връзка с притежателите е изпълнено условието те да имат достъп до път, респективно до алея. Но това не значи, че те могат да стигат до него в прорез с другите нормативни актове, надлежно Закона за придвижване по пътищата,отбеляза Пламен Маринова

Към момента няма указана със знаци възбрана за влизане на коли и придвижването им в парка. Неправилно спрелите и паркирали обаче могат да бъдат санкционирани от Общинска полиция.

От средата на 2016 година на входовете на Приморски парк са сложени указателни табели, които на няколко езика осведомят, че това е парк и придвижването за МПС е неразрешено, сподели още зам.-кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР